tag:blogger.com,1999:blog-6444435162847526060.post7148067700865472425..comments2024-03-10T12:05:56.143+01:00Comments on Świat Pachnie Szarlotką: Ciasto z Jabłkami, Żurawiną i Sosem ŚmietankowymDroczilkahttp://www.blogger.com/profile/03906319922482027679noreply@blogger.comBlogger32125tag:blogger.com,1999:blog-6444435162847526060.post-90633335472876269262014-01-14T08:49:12.105+01:002014-01-14T08:49:12.105+01:00No to jest:) Czekam teraz na okazję by upiec ponow...No to jest:) Czekam teraz na okazję by upiec ponownie:)Mątewkahttps://www.blogger.com/profile/13085069863653831254noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6444435162847526060.post-25009131948357393082014-01-12T20:23:37.993+01:002014-01-12T20:23:37.993+01:00Nawet nie wiesz, jak bardzo się cieszę,że ciasto p...Nawet nie wiesz, jak bardzo się cieszę,że ciasto przypadło Ci do gustu. Z przyjemnością będę podziwiać Twoje dzieło na blogu :-).Droczilkahttps://www.blogger.com/profile/03906319922482027679noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6444435162847526060.post-86119493785314288442014-01-12T18:35:10.949+01:002014-01-12T18:35:10.949+01:00Ciasto już zjedzone:) Pyszne było! Wkrótce pojawi ...Ciasto już zjedzone:) Pyszne było! Wkrótce pojawi się przepis i u mnie:)Mątewkahttps://www.blogger.com/profile/13085069863653831254noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6444435162847526060.post-19979601210286844712014-01-11T20:53:57.092+01:002014-01-11T20:53:57.092+01:00NOOOO....TO NIECIERPLIWIE CZEKAM NA WRAŻENIA Z KON...NOOOO....TO NIECIERPLIWIE CZEKAM NA WRAŻENIA Z KONSUMPCJI :-)Droczilkahttps://www.blogger.com/profile/03906319922482027679noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6444435162847526060.post-3104635793632446082014-01-11T17:47:49.161+01:002014-01-11T17:47:49.161+01:00Ciasto w piekarniku:) Dałam tylko świeżą bo suszon...Ciasto w piekarniku:) Dałam tylko świeżą bo suszonej nie miałam:)Mątewkahttps://www.blogger.com/profile/13085069863653831254noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6444435162847526060.post-28757988578777601402014-01-11T09:52:52.713+01:002014-01-11T09:52:52.713+01:00A ja zazdroszczę wytrwałości w postanowieniu i życ...A ja zazdroszczę wytrwałości w postanowieniu i życzę dalszych sukcesów w poskramianiu apetytu na słodkości ;-). Dla mnie to niewykonalne...Droczilkahttps://www.blogger.com/profile/03906319922482027679noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6444435162847526060.post-15231279348296843042014-01-10T13:25:20.053+01:002014-01-10T13:25:20.053+01:00Wygląda bardzo smakowicie, przygotowanie nie wyglą...Wygląda bardzo smakowicie, przygotowanie nie wygląda na bardzo skomplikowane, zapisuję w kolejce do wykonania. (kolejka się wydłuża, słodkości coraz więcej, a ja trwam w postanowieniu noworocznym, jedzenia słodyczy tylko w sobotę) Zrobię na 100% do do sobotniej porannej kawy idealne. :)DżemDżushttps://www.blogger.com/profile/05294469829308084344noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6444435162847526060.post-70866681006500002232014-01-08T23:32:34.191+01:002014-01-08T23:32:34.191+01:00Dzięki, Olu! :-)Dzięki, Olu! :-)Droczilkahttps://www.blogger.com/profile/03906319922482027679noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6444435162847526060.post-35089940392852022712014-01-08T23:32:09.868+01:002014-01-08T23:32:09.868+01:00Z wersją pół na pół to fajny pomysł, a co do żuraw...Z wersją pół na pół to fajny pomysł, a co do żurawiny to ja nazywam ją suszoną - nie wiem jak reszta świata :-)Droczilkahttps://www.blogger.com/profile/03906319922482027679noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6444435162847526060.post-31536522006500347552014-01-08T21:55:15.501+01:002014-01-08T21:55:15.501+01:00Bardzo fajny przepis :D Bardzo fajny przepis :D ola in the kitchenhttps://www.blogger.com/profile/14894795589907044771noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6444435162847526060.post-4660508075952717452014-01-08T20:22:43.878+01:002014-01-08T20:22:43.878+01:00Ok, to może moim sposobem zrobię pół na pół:) swoj...Ok, to może moim sposobem zrobię pół na pół:) swoją drogą właśnie zawsze mnie zastanawiało dlaczego żurawinę w cukrze nazywa się suszoną a nie kandyzowaną.Mątewkahttps://www.blogger.com/profile/13085069863653831254noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6444435162847526060.post-49691766600507925892014-01-08T11:22:22.178+01:002014-01-08T11:22:22.178+01:00Najgorsze, że nie potrafię Ci doradzić. Schować po...Najgorsze, że nie potrafię Ci doradzić. Schować pod jabłka chyba nie da rady. Może raczej kontrolować proces pieczenia i gdyby żurawina zaczynała się przypiekać, to po prostu przykryć formę folia aluminiową? Tak chyba byłoby najlepiej. Z suszoną żurawiną tez wychodzi bardzo fajnie, tylko przed zakupem warto dokonać degustacji ( będzie to możliwe w miejscach, gdzie sprzedają na wagę). Warto by owoce były wyraźnie słodko-kwaśne, cierpkawe. Czasem trafia się suszona żurawina, która jest zdecydowanie słodka i taka jest tu mniej pożądana. Koniecznie daj znać, jak wyszło! :-)Droczilkahttps://www.blogger.com/profile/03906319922482027679noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6444435162847526060.post-71897918858260490202014-01-08T10:56:07.497+01:002014-01-08T10:56:07.497+01:00Mam ochotę upiec, tylko tak kombinuję z tą żurawin...Mam ochotę upiec, tylko tak kombinuję z tą żurawiną, która lepsza w smaku, bo jak świeża to może schowam ją gdzieś pod jabłka, żeby się nie zwęgliła? Czy właśnie powinna się przypiec dla smaku?Mątewkahttps://www.blogger.com/profile/13085069863653831254noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6444435162847526060.post-51852641839187493782014-01-08T07:51:26.474+01:002014-01-08T07:51:26.474+01:00Dziękuję za miłe słowa. Ciasto naprawdę PYCHA!!!! ...Dziękuję za miłe słowa. Ciasto naprawdę PYCHA!!!! :-)Droczilkahttps://www.blogger.com/profile/03906319922482027679noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6444435162847526060.post-63492231431043691552014-01-08T07:50:13.432+01:002014-01-08T07:50:13.432+01:00Oj, taak..! :-)Oj, taak..! :-)Droczilkahttps://www.blogger.com/profile/03906319922482027679noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6444435162847526060.post-36729390410579937682014-01-07T23:40:43.090+01:002014-01-07T23:40:43.090+01:00Ja to niefortunnie? Uwżam że bardzo dobrze wyszło,...Ja to niefortunnie? Uwżam że bardzo dobrze wyszło, że jedno przyszło z aparatem, drugie z ciastem, idelanie wręcz :-) Trudne warunki przydają sie, żeby poświczyć fotogafowanie w nowych okolicznościach przyrody i nauczyć się czegoś nowego. Pozdrowienia dla fotografa, a tobie, Droczilko, dziękuję, że zechciałaś wypróbować przepis i podzielić się wrażeniami na blogu. Super wyszło!Beata, Magazyn Kuchennyhttp://www.magazynkuchenny.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6444435162847526060.post-26831800814914533822014-01-07T18:43:36.793+01:002014-01-07T18:43:36.793+01:00Mniamniuśne:)Mniamniuśne:)Aguś kulinarniehttps://www.blogger.com/profile/11942445545947689133noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6444435162847526060.post-8778128103358676372014-01-07T14:59:33.246+01:002014-01-07T14:59:33.246+01:00Dziękuję! Zachęcam do wypróbowania przepisu..:-)Dziękuję! Zachęcam do wypróbowania przepisu..:-)Droczilkahttps://www.blogger.com/profile/03906319922482027679noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6444435162847526060.post-67850469971890894652014-01-07T12:59:58.531+01:002014-01-07T12:59:58.531+01:00Cudowne połączenie smaków:) ciasto wygląda zachwyc...Cudowne połączenie smaków:) ciasto wygląda zachwycająco:)martawkuchni.blog.plhttp://martawkuchni.blog.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6444435162847526060.post-1812638249534746702014-01-07T12:47:38.736+01:002014-01-07T12:47:38.736+01:00No jakżeby u mnie mogła być pizza z boczkiem? Prze...No jakżeby u mnie mogła być pizza z boczkiem? Przecie tu same słodkości! :-))))Droczilkahttps://www.blogger.com/profile/03906319922482027679noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6444435162847526060.post-29158463786876325102014-01-07T12:46:09.464+01:002014-01-07T12:46:09.464+01:00Ach, możesz sobie porwać nawet i 2 duże!!!! :-)Ach, możesz sobie porwać nawet i 2 duże!!!! :-)Droczilkahttps://www.blogger.com/profile/03906319922482027679noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6444435162847526060.post-28333781431095004042014-01-07T10:50:40.885+01:002014-01-07T10:50:40.885+01:00w pierwszej chwili myślałam, że to pizza z boczkie...w pierwszej chwili myślałam, że to pizza z boczkiem :)<br />żurawinę lubię bardzo w połączeniu z jabłkami i tym sosem musiało smakować przepysznie !Martahttps://www.blogger.com/profile/05676751631664471797noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6444435162847526060.post-68391280866624483112014-01-07T09:38:41.296+01:002014-01-07T09:38:41.296+01:00ale kusisz:) porywam kawałek do kawki;) duży kawał...ale kusisz:) porywam kawałek do kawki;) duży kawał!;)Antenkahttps://www.blogger.com/profile/06699237142547905321noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6444435162847526060.post-57738534019836072212014-01-07T07:12:22.749+01:002014-01-07T07:12:22.749+01:00Sos i żurawina stanowią nie tylko istotny element ...Sos i żurawina stanowią nie tylko istotny element smakowy, ale także dekoracyjny..Droczilkahttps://www.blogger.com/profile/03906319922482027679noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6444435162847526060.post-43663414254701333912014-01-07T07:10:40.809+01:002014-01-07T07:10:40.809+01:00Dziękuję i wzajemnie! Dziękuję i wzajemnie! Droczilkahttps://www.blogger.com/profile/03906319922482027679noreply@blogger.com