tag:blogger.com,1999:blog-6444435162847526060.post3065078005581734671..comments2024-03-10T12:05:56.143+01:00Comments on Świat Pachnie Szarlotką: Puszysty jak chmurka sernik wiedeńskiDroczilkahttp://www.blogger.com/profile/03906319922482027679noreply@blogger.comBlogger35125tag:blogger.com,1999:blog-6444435162847526060.post-53195420268540313482017-04-14T14:21:53.670+02:002017-04-14T14:21:53.670+02:00to mój ulubiony przepis. zawsze wychodzi i jest py...to mój ulubiony przepis. zawsze wychodzi i jest pyszny :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6444435162847526060.post-71992360534590719592016-12-16T14:57:29.483+01:002016-12-16T14:57:29.483+01:00ZROBIŁAM hura! nie jest tak piękny, trochę w środk...ZROBIŁAM hura! nie jest tak piękny, trochę w środku sie zapadł ale już znikł czyli chyba smakował,szykuję się na następny. Dzięki ! Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6444435162847526060.post-45711065847058455312016-10-23T08:34:17.391+02:002016-10-23T08:34:17.391+02:00Idealne ciasto na niedzielne spotkanie z rodziną. ...Idealne ciasto na niedzielne spotkanie z rodziną. Pozdrawiam serdecznie :)<br />Arkadiuszhttp://treatmentofliver.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6444435162847526060.post-11422694156031809492016-07-22T19:17:13.307+02:002016-07-22T19:17:13.307+02:00Nie trzeba :-)Nie trzeba :-)Droczilkahttps://www.blogger.com/profile/03906319922482027679noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6444435162847526060.post-89843220138582756792016-07-22T16:23:24.586+02:002016-07-22T16:23:24.586+02:00i w którym momencie?i w którym momencie?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6444435162847526060.post-47486668241850343812016-07-22T16:23:00.915+02:002016-07-22T16:23:00.915+02:00to czy trzeba dodać tego proszku do pieczenia?ile?...to czy trzeba dodać tego proszku do pieczenia?ile?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6444435162847526060.post-75312752075538398422016-06-06T15:45:28.394+02:002016-06-06T15:45:28.394+02:00Kiedyś w przepisie była odrobina proszku do piecze...Kiedyś w przepisie była odrobina proszku do pieczenia. Teraz piekę bez, ale najwyraźniej w pospiechu usunełam go jedynie z listy składników. Już poprawione i jest tak, jak powinno być. :-)Droczilkahttps://www.blogger.com/profile/03906319922482027679noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6444435162847526060.post-71829778639110294242016-06-04T11:24:06.083+02:002016-06-04T11:24:06.083+02:00Proszek do pieczenia? Nie ma go w skladnikach.
Ja ...Proszek do pieczenia? Nie ma go w skladnikach.<br />Ja dodaje rodzynki i migdaly, a aromat smietankowy.<br />Forma 35cm x 25cm. Wykladam tylko papierem do pieczenia.<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6444435162847526060.post-75758856290622750562016-03-30T19:35:36.670+02:002016-03-30T19:35:36.670+02:00Dziekuje za przepis.Robilam na Wielkanoc.Ladnie wy...Dziekuje za przepis.Robilam na Wielkanoc.Ladnie wyrosl,rowniutki i pyszny!wszystkim smakowal,nazbieralam komplementow☺Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6444435162847526060.post-53866529807549871542016-03-19T19:48:04.232+01:002016-03-19T19:48:04.232+01:00Ją dodaje jeszcze aromat pomarańczowy.
Ją dodaje jeszcze aromat pomarańczowy.<br /><br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6444435162847526060.post-74699236924830043162016-01-20T16:25:39.248+01:002016-01-20T16:25:39.248+01:00Może twaróg nie był odpowiedni? W niektórych wiade...Może twaróg nie był odpowiedni? W niektórych wiaderkach są jakieś dziwne sery, czasem już z cukremi innymi dodatkami, to trzeba sprawdzić.<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6444435162847526060.post-59299686382802765952015-12-26T16:35:08.714+01:002015-12-26T16:35:08.714+01:00Bez przeprowadzenia szczegółowego wywiadu, trudno ...Bez przeprowadzenia szczegółowego wywiadu, trudno mi wyrokować czemu Pani/Panu sernik się nie udał. Przepis sprawdzony wielokrotnie, jak widać po komentarzach, nie tylko przeze mnie, ZAWSZE wychodzi rewelacyjnie i nigdy nie było z nim najmniejszych problemów..<br />Zakładam, że wszystkie warunki, o których wspomninam w poście zostały spełnione?Droczilkahttps://www.blogger.com/profile/03906319922482027679noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6444435162847526060.post-62515614134028756652015-12-24T08:49:50.212+01:002015-12-24T08:49:50.212+01:00Coś jest nie tak z tym przepisem...
Postępowałam ...Coś jest nie tak z tym przepisem... <br />Postępowałam dokładnie według niego,a nie dosyć ze wyszedł z formy już w piekarniku, to potem strasznie opadł, na prawie 2 cm. Wymiary blaszki widocznie są tu źle podane. I ciekawe gdzie tu mowa o puszystości. Zdecydowanie nie polecam.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6444435162847526060.post-55901035644482824282015-06-03T10:24:43.412+02:002015-06-03T10:24:43.412+02:00Nie ma to większego znaczenia, ale wygodniej będzi...Nie ma to większego znaczenia, ale wygodniej będzie dodawać twaróg do masy maślano-jajecznej, bo zabrudzimy przy tym mniej naczyń po prostu :-)Droczilkahttps://www.blogger.com/profile/03906319922482027679noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6444435162847526060.post-12475671334136561512015-06-03T10:11:26.686+02:002015-06-03T10:11:26.686+02:00mam pytanie. masę maślano-jajeczną dodajemy do twa...mam pytanie. masę maślano-jajeczną dodajemy do twarogu, czy twaróg do masy maślano-jajecznej?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6444435162847526060.post-10060771617618348562015-04-06T21:03:41.312+02:002015-04-06T21:03:41.312+02:00polecam przepis jak najbardziej ale ja zrobiłam w ...polecam przepis jak najbardziej ale ja zrobiłam w foremce kwadratowej ,,,super !!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6444435162847526060.post-30402514652468612015-03-25T16:58:01.965+01:002015-03-25T16:58:01.965+01:00Polecam mała modyfikacje. Polowe cukru wykorzystać...Polecam mała modyfikacje. Polowe cukru wykorzystać z ubijanymi białkami, masa będzie bardziej płynna. Cała reszta jak w przepisie. Pieczemy na pamietać do pieczenia bez masła i butli i przykrywamy gore folia aluminiowa. Puszysty , cały biały, wyglada ekskluzywnie i jeszcze lepiej smakuje z kleksem garnącego sosu malinowego.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6444435162847526060.post-15209348831457283342014-12-31T10:51:33.511+01:002014-12-31T10:51:33.511+01:00genialny! wysoki, puszysty, rozpływający się w ust...genialny! wysoki, puszysty, rozpływający się w ustach. szczerze polecam przepis! :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6444435162847526060.post-79301918802288002402013-12-31T16:08:00.371+01:002013-12-31T16:08:00.371+01:00włśnie go włozyłam do piekarnika ..mam nadzieje zw...włśnie go włozyłam do piekarnika ..mam nadzieje zwee wyjdzie taki jak u ciebie ..napewno napisze czy był taki sam pozdrawiamdewazanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6444435162847526060.post-26866740564692234002013-12-24T09:07:23.755+01:002013-12-24T09:07:23.755+01:00raz robiłam wyszedł super właśnie robie drugi raz:...raz robiłam wyszedł super właśnie robie drugi raz:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6444435162847526060.post-43662680784057186622013-12-13T20:31:52.347+01:002013-12-13T20:31:52.347+01:00Witam. Dziś robię drugi raz. Za pierwszym razem se...Witam. Dziś robię drugi raz. Za pierwszym razem sernik wyszedł przepyszny! nie przepadam za cukrem pudrem więc zrobiłam polewę z roztopionej gorzkiej czekolady z likierem Bayleys. Wersja dla dorosłych ;) Pozdrawiam!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6444435162847526060.post-84831691028218465292013-09-22T19:40:47.420+02:002013-09-22T19:40:47.420+02:00a mozna dodać rodzynki?a mozna dodać rodzynki?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6444435162847526060.post-26614111752755683742013-08-31T18:18:16.091+02:002013-08-31T18:18:16.091+02:00świetny przepis, wczoraj go wypróbowałam, polecam,...świetny przepis, wczoraj go wypróbowałam, polecam, rewelacja:)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01786244210940509732noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6444435162847526060.post-39090512197694342702013-06-06T22:45:04.820+02:002013-06-06T22:45:04.820+02:00Zrobiłam, nie znam efektu, bo stygnie jeszcze w pi...Zrobiłam, nie znam efektu, bo stygnie jeszcze w piekarniku, ale już nie mogę się doczekać:) Wierzch trochę się spiekł, ale z obawy przed ewentualnym niedopieczeniem potrzymałam 5 minut dłużej. Mam jednak nadzieję, że będzie pysznie:)Pozdrawiam!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/11450299921848576682noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6444435162847526060.post-23980977508953211752013-05-07T20:08:43.371+02:002013-05-07T20:08:43.371+02:00pięknie Ci wyszedł :) wiedeńskiego jeszcze nie pie...pięknie Ci wyszedł :) wiedeńskiego jeszcze nie piekłam!Łucjahttps://www.blogger.com/profile/04018666982939343544noreply@blogger.com