wtorek, 2 czerwca 2015

Lubella Żytem i Orkiszem Stoi




W jedną z majowych sobót marka Lubella zaprosiła nas do Akademii Kulinarnej Whirlpool na warsztaty. Znajome buzie, sympatyczna atmosfera i smakowite menu- właśnie takie spotkania lubię najbardziej.





Tym razem, motywem przewodnim były nowe produkty firmy na bazie żyta i orkiszu, a wśród nich makarony oraz płatki śniadaniowe. To one stanowiły punkt wyjścia dla Piotra Ceranowicza przy opracowywaniu warsztatowego menu.






Do przygotowania mieliśmy 3 sałatki, frittatę oraz tartę z rabarbarem. Pracowałam w  prze-boskim teamie z Agatą Beatą.





Spod naszych pracowitych rączek wyszła smakowita sałatka z makaronu pełnoziarnistego z żytem, ze szparagami oraz cudownym zielonym, szczypiorkowym majonezem. 





Pozostałe zespoły wykazały się nie mniejszym zapałem i robotnością. Efektem ich działań jest reszta pysznych dań, z których moje serce skradła sałatka na bazie makaronu orkiszowego z wędzonym łososiem oraz przepiórczymi jajami.




Możecie sobie popodglądać jak razem gotowaliśmy - kto z kim oraz jakich używaliśmy produktów. :-)





Na koniec, tradycyjnie zasiedliśmy do cudownie udekorowanego, wspólnego stołu.



Organizatorom dziękuję za zaproszenie, a współbiesiadnikom za pyszną kompanię!





2 komentarze:

Serdeczne dzięki za wszystkie opinie i komentarze. :-)

Print