W jedną z majowych sobót marka Lubella zaprosiła nas do Akademii Kulinarnej Whirlpool na warsztaty. Znajome buzie, sympatyczna atmosfera i smakowite menu- właśnie takie spotkania lubię najbardziej.
Tym razem, motywem przewodnim były nowe produkty firmy na bazie żyta i orkiszu, a wśród nich makarony oraz płatki śniadaniowe. To one stanowiły punkt wyjścia dla Piotra Ceranowicza przy opracowywaniu warsztatowego menu.
Do przygotowania mieliśmy 3 sałatki, frittatę oraz tartę z rabarbarem. Pracowałam w prze-boskim teamie z Agatą i Beatą.
Spod naszych pracowitych rączek wyszła smakowita sałatka z makaronu pełnoziarnistego z żytem, ze szparagami oraz cudownym zielonym, szczypiorkowym majonezem.
Pozostałe zespoły wykazały się nie mniejszym zapałem i robotnością. Efektem ich działań jest reszta pysznych dań, z których moje serce skradła sałatka na bazie makaronu orkiszowego z wędzonym łososiem oraz przepiórczymi jajami.
Możecie sobie popodglądać jak razem gotowaliśmy - kto z kim oraz jakich używaliśmy produktów. :-)
Na koniec, tradycyjnie zasiedliśmy do cudownie udekorowanego, wspólnego stołu.
Organizatorom dziękuję za zaproszenie, a współbiesiadnikom za pyszną kompanię!
Było bardzo sympatycznie :)
OdpowiedzUsuńFajnie było się znowu spotkać; )
OdpowiedzUsuń