poniedziałek, 15 lutego 2016

Red Velvet Cake i Czekoladowe Trufle czyli Walentynkowo w Batidzie


 
Parę słów wstępu od Pani Mirosławy Boguckiej dla uczestników




Wczoraj na zaproszenie Kukbuka, przy silnym wsparciu Kitchen Aid, preparowaliśmy walentynkowe łakocie w warszawskiej cukierni Batida.




Tuż przed rozpoczęciem warsztatów - rozmaite kuchenne sprzęty czekają  w pełnej gotowości



Pod czujnym okiem, cukierniczej mistrzyni, Pani Mirosławy Boguckiej, upiekliśmy babeczki red velvet z czapą z kremu śmietankowo-mascarpone i pestkami granatu, a także przyrządziliśmy 2 rodzaje czekoladowych trufli.




Oto nasze menu!



Czy i jak sobie poradziliśmy, możecie zobaczyć na zdjęciach.




Babeczki red velvet w stanie surowym, na chwilę przed włożeniem do piekarnika



Walentynkowe cupcakes'y gotowe do spożycia


Masa czekoladowa ląduje na blasze, a potem hop do lodówki, by odrobinę stężała


A tu... trufelki już całkiem gotowe :-)
Cukiernia Batida ma w planach organizowanie cyklicznych (ponoć nawet co miesięcznych) warsztatów tego rodzaju,  w różnych swoich lokalizacjach.
Nasze walentynkowe odbyły się przy u. Krakowskie Przedmieście 13 czyli w bezpośrednim sąsiedztwie hotelu Europejskiego.
Organizatorom oraz Współwarsztatowiczom dziękuję za miły, wspólnie spęczony czas.

3 komentarze:

  1. Świetne warsztaty i super słodkości:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Batida dziękuje za udział. Wspaniała fotorelacja z wydarzenia!

    OdpowiedzUsuń

Serdeczne dzięki za wszystkie opinie i komentarze. :-)

Print