![]() |
Parę słów wstępu od Pani Mirosławy Boguckiej dla uczestników |
Wczoraj na zaproszenie Kukbuka, przy silnym wsparciu Kitchen Aid, preparowaliśmy walentynkowe łakocie w warszawskiej cukierni Batida.
![]() |
Tuż przed rozpoczęciem warsztatów - rozmaite kuchenne sprzęty czekają w pełnej gotowości |
Pod czujnym okiem, cukierniczej mistrzyni, Pani Mirosławy Boguckiej, upiekliśmy babeczki red velvet z czapą z kremu śmietankowo-mascarpone i pestkami granatu, a także przyrządziliśmy 2 rodzaje czekoladowych trufli.
![]() |
Oto nasze menu! |
Czy i jak sobie poradziliśmy, możecie zobaczyć na zdjęciach.
![]() |
Babeczki red velvet w stanie surowym, na chwilę przed włożeniem do piekarnika |
![]() |
Walentynkowe cupcakes'y gotowe do spożycia |
![]() |
Masa czekoladowa ląduje na blasze, a potem hop do lodówki, by odrobinę stężała |
![]() |
A tu... trufelki już całkiem gotowe :-) |
Nasze walentynkowe odbyły się przy u. Krakowskie Przedmieście 13 czyli w bezpośrednim sąsiedztwie hotelu Europejskiego.
Organizatorom oraz Współwarsztatowiczom dziękuję za miły, wspólnie spęczony czas.
Świetne warsztaty i super słodkości:)
OdpowiedzUsuńNa pewno były pyszne:-)
OdpowiedzUsuńBatida dziękuje za udział. Wspaniała fotorelacja z wydarzenia!
OdpowiedzUsuń